Veganska matkassar – helt utan animaliska ingredienser

Idag finns enbart en vegansk matkasse på marknaden, däremot finns det flertalet vegetariska varianter. Skillnaden är att de vegetariska matkassarna även innehåller ägg och mjölk, medan den veganska enbart innehåller växtbaserade produkter och absolut ingenting som är animaliskt. 

trälåda med veganska matvaror


pris från

315 kr

per matkasse
20% rabatt med kod HMATONLINE

Den veganska matkassen från Årstiderna kommer med fokus på god smak, bra näringsinnehåll och lättlagade recept.

Med gott om vegetabiliskt protein från bönor, nötter och linser kan du vara säker på att hela familjen får i sig en god och bred variation av bra näringsrik mat.

Varje matkasse levereras med allt du behöver för att göra fantastiskt goda och nyttiga middagar varje kväll.

 Finns För: 4 Middagar

Finns för: 1-4 Personer

tecknad pengasymbol

Pris från: 315 kr 

simple feast vegansk matkasse


pris från

84 kr

per portion

Den veganska matkassen från Simple Feast kommer med fokus på god smak och bra näringsinnehåll.

Med gott om vegetabiliskt protein från bönor, nötter och linser kan du vara säker på att hela familjen får i sig en god och bred variation av bra, näringsrik mat.

Varje box med mat levereras med allting redan förberett – du kan ha måltiden på bordet på 10 minuter.

 Finns För: 3 Middagar

Finns för: 2-5 Personer

tecknad pengasymbol

Pris från: 84 kr per portion

Vegansk matkasse med 100% vegetariska råvaror

Med en vegansk matkasse kan du vara säker på att du får enkla, goda och nyttiga recept som är anpassade efter dig som vill äta vegansk mat. Med gott om protein från alternativa källor är detta en matkasse som passar både stora och små.

Varje vecka levereras med en ny spännande veckomeny som gör middagen både god och lättlagad. Slipp allt det där tråkiga med att få ihop goda måltider och spara pengar med en färdig matkasse redan idag.

Fördelar med en vegansk matkasse

Det finns en rad fördelar med att följa en vegansk kosthållning – mindre risk för diabetes, lägre blodtryck och bättre kolesterolvärden är några av de mer erkända fördelarna. Mindre påverkan på klimatet är även det en stor faktor och en vanlig anledning till att fler och fler väljer att hålla en vegansk kosthållning.

Med en vegansk matkasse slipper du allt det där knepiga med att följa en viss typ av diet. Du slipper fundera på recept, leta råvaror och produkter och kan helt enkelt fokusera på det som är roligt med mat – att laga, servera och avnjuta den.

Funkar en vegansk matkasse även om man har barn?

Det gör den absolut. Ett vanligt missförstånd är att barn behöver få i sig en viss typ av näring som saknas i en vegansk kosthållning. Oftast pratar man om en brist på protein i veganska maträtter men med lite eftertanke är detta enkelt löst.

Baljväxter, bönor och andra proteinrika råvaror räcker gott och väl för att täcka proteinbehovet hos ett barn som växer. Med en vegansk matkasse är det enkelt och roligt att få familjen att äta mer hälsosamt och varierat.