Glutenfri Matkasse

Här nedan har vi samlat alla marknadens glutenfria matkassar. De innehåller alltså varken produkter eller recept där du på något sätt riskerar att få i dig gluten. Istället för glutenprodukter är många av matkassarna fyllda med glutenfria substitut men i vissa fall också andra spännande varor som fungerar lika bra som glutenvarianterna. Vad sägs till exempel om grönsakspasta istället för vanlig pasta? 

Aktuella rabatter:

  • City Gross: Just nu upp till 100 kr rabatt
  • Linas Matkasse: Använd koden 50AT1 för att få 50% på din första matkasse!
  • Middagsfrid: Bäst i test 2018 – det firar vi med upp till 300 kr rabatt på din första matkasse!
city gross glutenfria familjekassen

Prova-på-pris från

699 kr

ord.pris 799 kr

City Gross glutenfria matkasse är en storsäljare och mycket populär bland både barnfamiljer med allergier och hälsomedvetna par. Med recept framtagna för en glutenfri vardag blir livspusslet lite enklare att få ihop. Varje vecka kommer med en ny fräsch och näringsrik meny som passar stora som små. Testa City Gross glutenfria matkasse idag och slipp allt det där tråkiga med att laga nyttig glutenfri mat.

 Finns För: 5 Middagar

Finns för: 4 Personer

tecknad pengasymbol

Pris från: 699 Kr (Ord.Pris 799 kr)

vit matkasse med svart text

Prova-på-pris från

798 kr

ord.pris 998 kr

Den glutenfria barnkassen är perfekt för dig med små och stora barn. Laddad med nyttiga råvaror och med pengar-tillbaka-garanti kan du vara säker på att du kommer bli nöjd med din matkasse. Varierande och goda veckomenyer gör att varje kasse levererar nya spännande middagar som hela familjen kan njuta av.

 Finns För: 5 Middagar

Finns för: 4 Personer

tecknad pengasymbol

Pris från: 798 Kr (Ord.Pris 998 Kr) 

Matkassar för dig som är glutenintolerant

Efterfrågan på glutenfria matkassar har ökat de senaste åren då fler och fler inser fördelarna med en glutenfri kost. Att äta och göra recept som är helt fria från gluten kan både kräva tid och energi. Att få ihop livspusslet kan vara svårt nog utan att konstant fundera på och komma på nya roliga middagar till familjen. Med en glutenfri matkasse löser du alla dessa problem blixtsnabbt. Du slipper fundera ut recept och spendera tid letandes efter de rätta glutenfria råvarorna. Du behöver inte ens sätta en fot i matbutiken längre – de flesta glutenfria matkassarna kommer med utsökta veckomenyer där du får recept och alla ingredienser du behöver levererade till dörren. Enklare än så blir det inte!

Fördelar med en glutenfri matkasse

En glutenfri matkasse gör både att du sparar tid och energi som du kan lägga på andra, viktigare saker. Du slipper fundera på vad du och din familj ska äta till middag, du slipper handla och spendera en massa tid letandes efter de rätta råvarorna och du slipper till och med att bära hem maten från butiken. En glutenfri matkasse levereras till din dörr fullproppad med härligt fräscha och nyttiga råvaror. Med enkla recept går det på ett nafs att få ihop en god, nyttig och glutenfri middag till dig och hela familjen.

Varför bör man äta glutenfritt?

Många som äter glutenfri mat gör det på grund av allergier och andra besvär kopplade till gluten. På senare tid har även många personer som tål gluten valt bort det då fördelarna är många. Tyvärr är ett vanligt fenomen att man faktiskt kan uppleva vissa abstinenssymptom i början av sitt glutenfria liv – många upplever både huvudvärk samt utmattning under några dagar upp till några veckor när de väljer att äta glutenfritt. Du kan även uppleva ett starkt sug efter produkter som innehåller gluten, exempelvis bröd, pasta och andra livsmedel med hög glutenhalt. Fördelarna med en glutenfri kost är många och här kommer en liten lista på några av dem.

  • Ökad prestation fysiskt och psykiskt
  • Minskad inflammation i kroppen
  • Ett starkare immunförsvar
  • Minskar träningsvärk och kan påskynda kroppens återhämtning
  • Ger ett mer stabilt blodsocker