• 1000-tals produkter

  • Sparar på miljö & klimat

  • Leverans över hela Sverige

  • Mycket låga priser

  • Fri frakt över 500 kr

  • 20-90% rabatt

  • Ge maten en andra chans

Matsmart.se – Experter på överskottsmat online

Använd koden Super10 för att få 10% på allt du köper. Gäller endast under September!

Matsmart är en matbutik online som inriktar sig på att få ner matsvinnet i Sverige.

2014 kastades runt 1,3 miljoner ton mat där hälften var onödigt matsvinn som hade gått att förbruka. Anledningen till att produkter kastas kan vara flera – defekter på förpackningarna, införandet av nya förpackningar, att bäst före datumet närmar sig eller att säsongen för just den maten har tagit slut.

Matsmart köper in dessa produkter som annars hade kastats och låter privatpersoner köpa dem för ett fantastiskt billigt pris. För kunderna resulterar detta i en rabatt på mellan 20 – 90% beroende på vilka varor man köper samt att överskottsmat inte går till spillo. Tänk även på att genom att köpa denna typ av varor, som annars hade kastats, är du med och sparar på miljön.

Var kommer Matsmarts varor ifrån?

Varorna kommer från butiker, producenter och grossister.

Matsmarts utbud

Matsmart erbjuder ett stort och brett utbud av produkter och livsmedelsvaror. Utbudet kan variera beroende på vad som finns för tillfället men oftast går det att hitta i princip allt man söker. En annan fördel om man vill spara ännu mer pengar är deras storpack. Genom att köpa större volymer av produkter kan du som kund spara ännu mer!

Matsmarts leverans & frakt

Det finns tre alternativ när det kommer till hur du väljer att få dina varor levererade. Du kan välja att hämta ut varorna direkt på Matsmarts lager i Katrineholm och betalar då självklart ingenting för frakt eller liknande. Du kan även få varorna levererade till ditt närmaste paketutlämnings-ställe.

Detta kostar 49 kr via Postnord eller Instabox. Vill du få dina varor leverade till dörren kostar detta 49 kr för hemleverans med Airmee eller Budbee. Dessa priser gäller för 1 paket. Om du handlar för 2 paket är frakten dubbelt så hög, handlar du tre paket så är den tre gånger så hög. 

Beroende på vilket leveransalternativ du väljer så levereras ditt paket 1-2 arbetsdagar eller 2-5 arbetsdagar efter du gjort din beställning.

Skillnad mellan bäst-före-datum och förbrukningsdatum?

Bäst före datum är en garanti från producenten att maten ska hålla exakt samma kvalitet som när den tillverkades. Detta innebär inte att varan inte går att förbruka efter detta datum. Faktum är att maten ofta kan hålla långt efter att detta datumet passerat. Ett bra knep är titta, lukta, och smaka för att kontrollera om maten är okej eller inte.

Förbrukningsdatum är dock en helt annan sak. Produkter som passerat sitt sista förbrukningsdatum ska inte ätas och bör kastas. Förbrukningsdatum används ofta till produkter som kött, fisk och fågel. Matsmart säljer självklart INGA produkter som har ett förbrukningsdatum som har passerat.

matsmart

 

Så funkar Matsmart.se

så funkar det på matsmart 1. På grund av exempelvis förpackningsbyte eller mindre skador ser leverantörer och grossister varor som icke-försäljningsbara. Matsmart köper in produkterna och erbjuder de till kund med 20-90% rabatt. så funkar det på matsmart 2. Ibland har produkterna ett bäst-före-datum som närmar sig – detta datum innebär inte att maten blir oätlig efter detta tillfälle (det är den däremot vid sista förbrukningsdag).   så funkar det på matsmart 3. Tack vare att du struntar i skadade förpackningar, tryckfel eller bäst-före-datum som närmar sig så sparar du både på plånboken och miljön! Win win för alla!