Flexitarian matkasse

Flexitarianska matkassar passar dig som vill äta mindre kött och mer vegetarisk kost. Innehåller dock en del kötträtter, fisk samt skaldjur men i mindre utsträckning jämfört med andra matkassar. Ett perfekt val för dig som vill äta mer hälsosamt samtidigt som du gör ett klimatsmart val.

Aktuella rabatter:

 • City Gross: Just nu upp till 100 kr rabatt
 • Linas Matkasse: Använd koden 50AT1 för att få 50% på din första matkasse!
 • Middagsfrid: Bäst i test 2018 – det firar vi med upp till 300 kr rabatt på din första matkasse!
city gross ekologiska flexitariankasse

Prova-på-pris från

749 kr

ord.pris 849 kr

Anpassad efter säsong och utbud är du garanterad att få uppleva nya & spännande måltider med en ekokasse från City Gross. Med goda recept anpassade för hela familjen blir det enkelt att äta både nyttigt och miljövänligt. Ekokassen går att hämta ut i butik eller få hemkörd till dörren beroende på vad man önskar. Utkörning av ekokassen kostar 50 kr.  

 Finns För: 4 Middagar

Finns för: 4 Personer

tecknad pengasymbol

Pris från: 749 kr (Ord.Pris 849 kr)

 

city gross flexitariankasse

Prova-på-pris från

649 kr

ord.pris 749 kr

Flexitarian matkassen från City Gross är perfekt för alla som vill äta lite mer vegetariskt.

Med fantastiskt goda recept som stekt foljafilé med champinjonrisotto & ärtskott är det enkelt att förstå varför flexitarianmatkassen har blivit så populär.

Finns för 4 personer och 4 middagar och varje vecka kommer en ny spännande meny. 

 Finns För: 4 Middagar

Finns för: 4 Personer

tecknad pengasymbol

Pris från: 649 kr (Ord.Pris 749 kr)

 

vit matkasse

Prova-på-pris från

679 kr

ord.pris 829 kr

Linas Matkasses vegetariska och flexitariska matkasse innehåller rätter helt utan kött, fisk och fågel – eller med enstaka rätter. I denna Veg & Flex-kasse har du möjlighet att själv kombinera vegetariska rätter med rätter från den flexitariska menyn. Du kan själv byta ut rätter mot andra. Matkassen har en blandning av recept från Linas Originalkasse och Linas inspirationskasse. Den utlovar alltså en hög grad av inspiration. 

 Finns För: 4 Middagar

Finns för: 4 Personer

tecknad pengasymbol

Pris från: 679 kr (ord pris 829 kr)

middagsfrid flexitariankassen

Prova-på-pris från

445 kr

ord.pris 595 kr

Den nya flexitariankassen från Middagsfrid är framtagen för dig som inte äter nöt-, fläsk eller viltkött. Med inriktning på vegetariska rätter är detta en perfekt matkasse för dig som vill äta lite mer grönt. Med goda säsongsgrönsaker, färsk fisk och närodlad fågel är det lätt att äta både nyttigt och varierat. 

 Finns För: 4 Middagar

Finns för: 2 & 4 Personer

tecknad pengasymbol

Pris från: 445 kr (ord pris 595 kr)

Flexitarianska matkassar med färdiga recept

Att äta flexitarianskt innebär att man äter en kost som går mer mot en vegetarisk kosthållning jämfört med en ”vanlig” kosthållning. Det finns många alternativ varför en flexitariansk kosthållning är att föredra där minskad köttkonsumption, miljö samt hälsoskäl är några av fördelarna. Rent praktiskt äter en person med flexitariansk kosthållning fortfarande kött men i mindre mängder. Man äter mer fisk samt mer mat som är helt vegetarisk. Om man ska göra en hårddragning kan man säga att en person som har en kosthållning som är flexitariansk äter kött en dag per vecka, fisk en till två dagar per vecka och resterande dagar helt vegetariskt. Att få ihop en sådan veckomeny kan vara komplicerat speciellt i början och då är en flexitariansk matkasse perfekt för att få in både tänket och rutinerna.

Fördelar med att välja en flexitarisk matkasse

 • Mindre klimatpåverkan
 • Bättre för kroppen samt för tarmsystemet
 • Minskar risken för diabetes, cancer samt hjärtsjukdomar
 • Mer vegetarisk kost gör att du får i dig mer vitaminer

Hur fungerar en flexitariansk matkasse

Som tidigare nämnt finns det en rad olika fördelar med att välja en flexitarisk matkasse där hälsa och klimat är några av de stora anledningarna. Utöver detta är en färdig matkasse perfekt för dig som vill slippa fundera på vad du/ni ska äta till middag varje kväll samt har fått nog av att släpa hem tunga och otympliga matkassar. Sammanfattningsvis kan man säga att du slipper allt det där jobba och tråkiga med att handla mat. Du slipper inköpslistor, konka hem matkassar, fundera ut middagar o.s.v. Med en färdig matkasse får du alla ingredienser du behöver samt receptguider som är enklar att följa och gör allt det där med att laga god nyttig mat roligt och enkelt.

Jämför flexitariska matkassar

Tyvärr är utbudet av flexitariska matkassar litet i dagsläget men allt eftersom att efterfrågan ökar kommer även utbudet att öka. Vi har samlat alla flexitariska matkassar här för att du enkelt ska kunna hitta den som du tycker passar dig och dina preferenser bäst. Vi kommer självklart hålla denna sida uppdaterad och addera alla nya matkassar allt eftersom att utbudet ökar.

Menyexempel Från City Gross

 • Rotfruktspytt med svamp
 • Panerad kolja med krispig kålsallad
 • Chimicurri kyckling med ris
 • Panerad torsk med citrusbulgur och morotsbea

Menyexempel Från Middagsfrid

 • Kryddiga gryn med halloumi, rostade grönsaker och dragonaioli
 • Jordärtskocksoppa med citronbakade bönor och knäcke
 • Färsk pappardelle med saffran, kallrökt lax och fänkål